Τοποθεσία


Το Effie’s House βρίσκεται στην Καλογριά, μόλις 5 χλμ από τα Λουτρά της Αιδηψού, σε ένα υπέροχο περιβάλλον δίπλα στα καταγάλανα και απάνεμα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού. Εκεί δημιουργήσαμε μία οικογενειακή μονάδα αποτελούμενη από 12 ξεχωριστά και μοναδικά δωμάτια που έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν από 2 έως 4 άτομα. Το καθένα από αυτά φέρει διαφορετική ζωγραφισμένη τοιχογραφία, απεικονίζοντας ιδιαίτερες εικόνες τις χώρας μας!!! Οι μεγάλες βεράντες, με θέα στη θάλασσα, συμβάλουν στις ήρεμες και ευχάριστες οικογενειακές σας διακοπές.

 

Το πάντρεμα της Θάλασσας και του υπέροχου πράσινου τοπίου, σας εξασφαλίζουν την ηρεμία που χρειάζεστε και συγχρόνως η κοντινή  απόσταση από την λουτρόπολη της Αιδηψού, σας μεταφέρουν στην ένταση που μπορεί να αναζητήσετε για λίγες ώρες.

 

 

Αιδηψός

Μια περιοχή της Βόρειας Εύβοιας που η φύση προίκισε απλόχερα με ιαματικά νερά πολύτιμα για την σωματική και ψυχική υγεία του επισκέπτη, αλλά και με τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με την φιλοξενία και την εξυπηρέτηση που προσφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής στους πολυάριθμους επισκέπτες που επιλέγουν την ευρύτερη περιοχή της Αιδηψού κάθε χρόνο για τις διακοπές τους, δημιουργούν ένα ιδανικό τουριστικό προορισμό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η θεά Αθηνά ζήτησε από τον αδερφό της Ήφαιστο ένα τόπο στο οποίο θα απολαμβάνει τα λουτρά και θα ξεκουράζεται μετά από κάθε άθλο ο αγαπημένος της ήρωας Ηρακλής. Ο Ήφαιστος δεν χαλάει χατίρι στην αδερφή του και χτυπάει με το θεϊκό του σφυρί στα έγκατα της γης φέρνοντας στην επιφάνειά της θερμά και ιαματικά νερά.

Ιαματικά νερά

Η Αιδηψός διαθέτει πάνω από 80 ιαματικές πηγές, με θερμοκρασία που κυμαίνεται από 28ο C μέχρι 86ο C. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί τη γνωστότερη ίσως Λουτρόπολη της Ελλάδας από την αρχαιότητα. Πέραν των άλλων ειδικό ταξίδι και παραμονή στην Αιδηψό έκανε και ο Ρωμαίος Στρατηγός Σύλλας (που υπέφερε από κάποια ασθένεια στα πόδια του), όπως αναφέρει ο Πλούταρχος. Σήμερα στην Αιδηψό λειτουργούν πολλά υδροθεραπευτήρια, τα οποία προσφέρουν spa για ευεξία, χαλάρωση και αναζωογόνηση. Τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα είναι του ΕΟΤ και το ιδιωτικό «Thermae Sylla Spa» στα οποία μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση, καθώς το Effie΄s House βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 λεπτών μακριά από την Λουτρόπολη.

  

Σήμερα στην Αιδηψό λειτουργούν πολλά υδροθεραπευτήρια, τα οποία προσφέρουν spa για ευεξία, χαλάρωση και αναζωογόνηση.

 

 

ΜΝΗΜΕΙΑ

Η Αιδηψός μπορεί να θεωρηθεί πλούσιος προορισμός, όσον αφορά τον ιστορικό αλλά και τον θρησκευτικό τουρισμό. Παρακάτω αναφέρονται τα πιο δημοφιλή μνημεία τα οποία σας συνιστούμε να επισκεφθείτε κατά τη διαμονή σας στο Effie΄s House.

Διευθύνσεις

  • Μικρή Βουλή: Φιλελλήνων και Παπανικολάου
  • Παλιό Υδροθεραπευτήριο: Φιλελλήνων και 25ης Μαρτίου
  • Το Ταχυδρομείο: 25ης Μαρτίου και Ποσειδώνος
  • Η Σπηλιά του Σύλλα: Φιλελλήνων και Αγίων Αναργύρων
  • Ιαματικές Πηγές: Ποσειδώνος (Παραλία Αιδηψού)